Székelyudvarhely

Üdvözlet!
Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki névtelenül közszemlére tegye azt ami nem teszik. Így talán lecserélhető a város elavult vezetősége, a semmi hasznot nem hozó pártok, talán szebbé tehetők az utcák, parkok, házak és játszóterek.

Sokan mondhatják, mégsem kéne a szennyest közszemlére bocsátani. Talán nem kéne, ha végre elismernénk, hogy nagyot hibázott a város.
Egy kisgyereknek nem kell tíz év, hogy leessen: a télapóval valami gáz van. Udvarhelyen van néhány ember aki az egész várossal meg próbálja etetni, hogy az amit tesznek a város érdeke. Volt erre több mint tíz évük, most meg mindig azzal jönnek, hogy majd ezután…

Alma

Ez egy körte!

Alma!
A baloldali képen egy alma látható. Szinte biztos, hogy senkit nem lehetne meggyőzni arról, hogy ez egy körte.
Nem körte egész egyszerűen azért mert a saját szemünkkel látjuk, hogy nem körte. Ez alma!

Bármennyire is banálisnak tűnik, a helyzet az, hogy tíz éve bevesszük, hogy az amit látunk az körte. Látjuk, hogy a két egymással és a hatalmi harccal elfoglalt párt nem tesz semmit. Ez tény: nem tesznek semmit! Viaskodnak, feloszlanak, feloszlatnak, kivonulnak stb. de a város érdekében nulla az aktivitás. Ez gondolom annyira egyértelmű mint az alma. Az már kérdés, hogy mégis mi az oka annak, hogy négyévente elhisszük, hogy az márpedig körte.
Körte?

A székelyudvarhelyi alma röviden:
1. a polgármester az RMDSZ embere, azt csinál amit ők mondanak, ha nem így tenné nem lenne polgármester.
2. a székelyudvarhelyi RMDSZ köztudottan három dologban sikeres: a minket nem érintő politizálásban, a saját és vezetőségi tagjaik érdekeinek vehemens védelmében és az MPP fáradhatatlan támadásában.
3. az MPP semmiben nem különbözik az RMDSZ-től.

MIT TEHETSZ TE?

Bízz a saját ítélőképességedben és hidd el végre, hogy amit látsz az nem körte!
És ne félj ezektől az emberektől, semmivel nem többek vagy erősebbek mint te. Jelentsd fel őket, ha éjszaka teleplakátolják a kapudat vagy a házad melletti buszmegállót. Ne menj el szavazni, ha ezek az emberek néznek rád a listákról. Kérd számon, hogy kinek a pénzéből nyomja a pofádba a polgármesteri hivatal a propagandairományát. Ne nézd karba tett kézzel, hogy egy pár ezer eurós befektetésre százezreket költenek, ha látsz valami fejlesztést, joggal kérdd, hogy írják ki az árát.


HOGY MARADJ NÉVTELEN? (kattints ide)

Írj egy hozzászólást (alább) vagy egy e-mailt bárkiről, akiről úgy gondolod, hogy olyat tesz illetve tett a városért amiért megérdemelné az év polgára címet. Lehet az illető pap, tanár, orvos, köztisztviselő, munkás, művész, vállalkozó vagy politikus. Teljesen mindegy mi az amit tett, ha tettével a város érdekeit szolgálja(ta). Sokszor egy apróság is többet jelent mint egy eget verő szenzáció.

Küldd el a levelet a learns50story@photos.flickr.com címre.

A tárgy mezőbe írd: EVPOLGARA
A szövegbe írd le pontosan kit javasolsz és miért.
Ha van fotó, egyszerűen csatold az e-mailhez.