Udvarhelyi maffiákok: és akkor beárazzuk a fiúkat – 2.

Az előző két levélváltásból kiderült, hogy beárazták az udvarhelyi rosszfiúkat, kb. 1.300.000 Ft-ra becsülték azokat az információkat és bizonyítékokat, melyeket megvételre ajánlott az Ismeretlen Illető.

Nem vagyok egy James B(l)ond, ezért gyanakvásomat megerősítendő futottam egy kört a hasonló ügyekben jártasabb profiknál, akiknek egyértelműen az volt a véleménye: ez az Ismeretlen Illető túl sok hollywoodi filmet láthatott. “Ezek a dolgok nem így működnek” – idézet vége.

A gyanút, hogy feltehetően ő maguk, az udvarhelyi rosszfiúk próbálkoznak, az alábbi levélben olvasható javaslat tovább erősítette, nevesen: hogy zsaroljam vissza a fiúkat többért, mint amennyit ezekért a “bizonyítékokért” fizetnék…

Üdv,
nem haragszom bizonyára tudni szeretné hogy mit vesz, ez természetes de viszont:

1. Ha videókat elérhetővé tenném az interneten akkor az könnyen letölthető lenne, ez semmiképp nem lehetséges az előleget megelőzően.
2. Névsort ill. mellérendelt egyes hangfelvételeket (értsd bizonyiték) megint csak az előleg után áll módomban adni.
3. Hogy honnan szednek védelmi pénzt azt röviden úgy fogalmaznám meg hogy szinte mindenhonnan. De részletezni megint csak az előleg után fogok.
4. Magyarországi kapcsolataikat úgy kell érteni hogy van egy pár barátjuk, nevet ill. becenevet és hogy hol találja meg őket megint csak akkor árulom el ha meg kaptam az előleget.

Személyes találkozásra semmiképp nem adom a fejem, a maga közelében túl veszélyes lenni. Lehet hogy figyelik önt és nem vállalom annak kockázatát hogy személyazonosságomra fény derüljön.

És hogy az infórmációim meg érike a kért összeget? Meg, még többet is.

Sajnálom de én kételkedő ember vagyok, nem csoda. És nekem az a gyanúm hogy ön maga át akar verni és ha ön arra kér engem hogy értsem meg a helyzetét akkor gondolkodjon el az én helyzetemen is, ha én teljesiteném az utóbbi levelében felsorolt kivánalmakat akkor az nem azt jelentené hogy gyakorlatilag ingyen oda adnák szinte mindent ?

Viszont azt elárulom hogy nekem személy szerint nem csak “baráti” hanem üzleti kapcsolataim is voltak azokkal a személyekkel mely ellen ön fellépet. Persze ez elárulja azt is hogy én sem lehetek más milyen mint ők, de itt igazából arról van szó hogy nekem annó kellett aki vigyáz a seggemre ill. kellettek a kapcsolataik is hogy egy olyan iparágban sikeres legyek melyben az egyszerű ember képtelen, most
nem részletezném hogy miért. Ez számomra üzlet és igen ez is az és itt fokozottan vigyáznom kell mert ez nem holmi árulkodás, persze ezt maga is tudja.

És gondolom hogy már érthető hogy miért csak a saját feltételeim mellett vagyok hajlandó üzletelni és hogy miért akarom hogy egyszer én kapjak valamit hogy nehogy a semmiért kockáztassak.

Az idők során egy olyan infórmáció csomagot halmoztam fel mellyel bármikor meg tudtam volna védeni magam ellenük és ezt az infórmáció csomagot akarom önnek eladni, persze módositva egy picit hogy személy azonosságomra ne derüljön fény.

És ahogy Csiga is mondta magára vagy közel alló személyre rá fognak “pirittani”, csak idő kérdése mert ők az ilyet nem felejtik el. Viszont ha hajlandó velem együttműködni akkor több lehetősége is kinálkozik majd.

Amit én tennék kőrül belül úgy nézne ki hogy meg fenyegetném őket hogy nyilvánosságra hozom az információkat és több pénzt kicsikarnék belőlük mit amit én kérek magától persze az a kivánalmat is mellétenném hogy hogyha családom vagy saját testi épségem károsodna megint csak nyilvánosságra hozom. (kiemelés tőlem – szőkelaci)

Persze gondolom maga biztos másképp tenne mert ön az “udvarhelyi polgárok védelmezője” és ki tudja lehet hogy az ön válozata még nyereségesebb lesz.

És hogy én miért nem teszem ? Egyszerűen én nem vagyok olyan helyzetben.

Ha tényleg hajlandó fizetni akkor meg kapja az infórmációkat ha nem, nem.

Válaszra várva ,
Ismeretlen

Üdvözletem,

Nem, nem akarom átverni Önt, igaz, ezt egyelőre csak az adott szavam igazolja. Mégis, be kell látnunk, hogy valamilyen bizalomnak kettőnk között léteznie kell, különben nem jöhet létre semmilyen üzlet, s ez még a kisebbik baj, hiszen engem az még jobban zavarna, hogy létező bizonyítékokat eresztettem ki a kezemből.

De, ahhoz, hogy érdemben tudjak igent vagy nemet mondani az ajánlatára tudnom kell, hogy mit ajánl. És ahogy látom, csak azt kell kiküszöbölnünk, hogy konkrétabb információk megosztásával ne kerüljön veszélybe az, amit ajánl, azaz az “áru” maga. A személyes találkozó különben erre lenne, lehetne jó, hiszen ha videót mutat, emberekről beszél, illetve hangfelvételeket, dokumentumokat mutat, én azokat nem tudom lemásolni.

Ha saját személyazonosságának felfedésétől fél (amit én amúgy sem fednék föl a bűnüldöző hatóságoknak sem!), akkor szóba jöhet egy olyan közvetítő, akiben Ön megbízik. Vele is találkozhatok, ő meg elmondja konkrétan, hogy mi is az ajánlat, mutathat videót és hangfelvételt. Azt már értékelni tudom.

Megoldás lehet az is, bár lehet, hülyén hangzik, hogy külön-külön “beárazzuk” a bizonyítékokat. Nem szarozni akarok, de ez módszer lehet, és most a megoldásokon gondolkodom, feltételezem, Önnel együtt.

Hogy értse motivációim: nem, nem érzem magam senki megmentőjének; azzal, hogy beszálltam ebbe a dologba NEKEM érdekem, hogy minél többet kiderítsek róluk, és nincs visszaút, csak előre lehet menekülni. Igen, vannak eszközeim, mozgatni tudok szálakat a háttérben, s az alapvető óvintézkedéseket már megtettem, és teszem folyamatosan.

A holtpontról viszont ki kell mozdulnunk: tudnom kell, hogy mi van a kalapban! Keressünk valamilyen módott arra, hogy úgy tudhassam meg, hogy az Ön érdekei ne sérülhessenek. Ennyi, amit kérek, semmi több.

Köszönettel,
Szőke László

A levelekben csak a nagyon zavaró hibákat javítottam – a hitelesség kedvéért. Folytatás, befejező rész hamarosan!