(18+) Udvarhelyi maffiákok – SZJ és bandája németet vert

A történet 2010. augusztus 26-i, aznap ugyanis nagyot domborítottak maffiákjaink (Versace, SZJ és a fiúk), legalább két kakasviadalra(?) is volt gerjedelmük. A másodikról hallgatható most meg egy kis vallomás, kitől mástól, mint az áldozattól. Helmut Udvarhelyen élő fiatalember (német állampolgár is), akiről azért tudni kell, hogy egy-két pofontól nem ugrik a nagybőgőbe: akkor se, ha kapni, akkor se, ha adni kell.

Ennek a történetnek/telefonbeszélgetésnek nem célja, hogy Helmut fölött pálcát törjünk. Nem az a kérdés, hogy Helmut milyen ember, hanem az, hogy számíthat-e a hatóságok – ebben az esetben az udvarhelyi rendőrség – védelmére, ha valaki áldozattá válik. A történet jól példázza: nem! Hiába hívta a 112-es rendőrségi segélyhívó telefonszámot, hiába volt jelen több rendőr is a bántalmázásánál, derék rendőreink nem avatkoztak közbe. Ez az első tanulság. (No meg az, hogy kb. ennyire számíthatok én is rájuk, ha Udvarhelyen érne utol ez a hiénafalka, de ezt inkább csak halkan, magamban mondom, nyilván.) Maffiákjaink nagyon hosszú pórázon szaladgálnak Székelyudvarhelyen, előbb-utóbb ezzel szembesülnie kell a (Hargita) megyei rendőrségi vezetésnek is.

A második tanulság pedig az, hogy igencsak oda kell figyelni az udvarhelyi törvényszéki orvosra, ha a sors összehoz vele. Egy ilyen vallomás nem bizonyíték ugyan, de óvatosságra int. (A hangfelvétel meghallgatható a bejegyzés végén!)

És most jöjjön egy kis összefoglaló maffiákjainkról, arról, hogy nevezhetők-e szervezett bandának? Ez különben az udvarhelyiek többségének nyilvánavaló, hiszen falkában vonulnak, és többnyire csak akkor is verekednek. Erejük ebben rejlik, tudják ők is, mi is. Tiszta vadnyugat, hej, de szar visszaolvasni ezeket a sorokat…

Az udvarhelyi maffiákokról – úgy általában

Többen tüzelnek rám a hozzászólásokban, hogy a Fekete-Fehéren aztán semmi konkrétum nincsen, csak úgy általában jelennek meg dolgok a Versace-SZJ párosról és a hozzá közel álló bandatagokról (a Kakó-bandáról később) – sugallják. Nem tudom, azt hiszem kéne venni a fáradtságot, s szívósan végigolvasni néhány bejegyzést. De azok számára, akiknek büdös egy bekezdésnél többet végignyálazni, íme egy kis összefoglaló. Miről is? Hát a maffiákokról, akikről – úgy általában -, elég sok mindent tudunk.

Ugye – csak úgy, általában – visszacsengnek fülünkben Versace (Barabás Róbert), SZJ (Szígyártó Szabolcs), valamint Csiga (Pécsi Pál) fenyegető telefonhívásai? Úgy “általában” a zaklatás megalapozott gyanúját kimerítik ezek az orális remekművek – állapítja meg a XIII. kerületi rendőrkapitányság 01130/2845/2010-es ügyszámmal iktatott határozata. Szó szerint ezt fogalmazza meg Takács Miklós r. őrgy. osztályvezető: A zaklatás vétség elkövetési magatartásának kifejtése már az első fenyegető tartalmú telefonhívástól kezdődően megállapítható.

Aztán itt van az a szintén bemutatott, kifejezetten “általános” eset, melyből megtudjuk, hogy Versace és SZJ miként szerzett lakást. De hozzájuk köthető a szintén nagyon “általános” lelkészverés is a MOL töltőállomásnál, ahol csak úgy “általában” verték agyba-főbe Rüsz Domokos unitárius lelkészt.

Vizsgáljuk meg kicsit, hogy kikről is van szó – úgy általában -, illetve a fiúk közti kapcsolat bizonyítható-e tőlem függetlenül, a Fekete-Fehér túl általános állításai nélkül? Ehhez nem kell egyebet tenni, mint a román bíróságok internetes adatbázisát segítségül hívni, abból csemegézek a továbbiakban, tehát a Fekete-Fehértől teljesen független forrásról beszélek – a gyengébbek kedvéért…


Număr unic dosar: 595/96/2007
Înregistrat în data de:14.02.2007
Obiect dosar: propunere de arestare preventivă a inculpatului (art. 149 ind 1. C.p.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond

Părţi:
SZIGYARTO SZABOLCS : Inculpat
BARABAS ROBERT : Inculpat
PETER LASZLO-IMRE : Inculpat
SOOS ZOLTAN : Inculpat
DOBOŞ ROBERT : Inculpat
TAMAS JANOS : Inculpat
GERED KAROLY : Inculpat
KOVACS TIBOR : Inculpat


Număr unic dosar: 852/96/2008
Înregistrat în data de:05.05.2008
Obiect dosar: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată
Materia juridică: Faliment
Stadiu procesual: Fond

Părţi:
DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE HARGHITA : Creditor
SC BAROSZIL STAR SRL : Debitor
ORC DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL HARGHITA : Garant
SZIGYARTO SZABOLCS : Pârât
PETER LASZLO IMRE : Pârât
BARABAS ROBERT : Pârât
MUN. ODORHEIU SECUIESC. : Creditor
ITM HARGHITA : Creditor
E.ON GAZ ROMÂNIA SA : Creditor
SC FILIALA DE FURNIZARE A ENERGIEI ELECTRICE ELECTRICA FURNIZARE TRANSILVANIA SUD SA – AG. M.CIUC : Creditor


Număr unic dosar: 2533/268/2009
Înregistrat în data de:02.10.2009
Obiect dosar: cerere de reabilitare (art.494 şi următoarele C.p.p., art.134 şi următoarele C.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond

Părţi:
SZIGYARTO SZABOLCS : Petent


Număr unic dosar: 2987/268/2009
Înregistrat în data de:17.11.2009
Obiect dosar: lovirea sau alte violenţe (art. 180 C.p.)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond

Părţi:
DOBOS ROBERT : Inculpat
DOBOS ROBERT cu reşed : Inculpat
ANTAL ISTVAN LORANT : Parte vătămată
SZIJGYARTO SZABOLCS – martor inculpat : Martor
CZINCZIRI BELA – martor inculpat : Martor
PALLA LORANT : Martor
(…)

Ui.: Elnézést azoktól, akik hiányolják e bejegyzés irodalmi mélységeit, de ez az udvarhelyi utca. Szó szerint!

(18+) SZJ és bandája németet vert by szokelaci