Tanácsom és egyéb állatfajták

Tudósok egy kis csoportja nemrégiben felfedezett egy szigetet ahol évmilliók óta tanácsosok élnek. Megfigyeléseik során érdekes alfajokat és mutációkat jegyeztek le. Íme néhány a jelenleg dokumentált fajok közül:

Medvetanácsos
Figyelemreméltó erővel rendelkező harcostanácsos. Csupán kampányidőszakban aktív, az év többi felében teljesen ártalmatlan, többnyire szunyókál és melankolikus hangulatban vegetál.

Emotanácsos
Különleges képességekkel – mint például fejlett emocionális intelligencia – rendelkező tanácsos. Oly módon képes együtt- érezni és gondolkodni párttársaival illetve megérezni a pártvezér szavazati szándékát, hogy a saját józan ítélőképességére már nincs is szüksége.

Teletanácsos
Az Emotanácsos külföldre delegálható alfaja. Több ideig képes agyi funkcióit kikapcsolva, távirányítással szavazni.

Kamalduli-tanácsos
Különleges akaraterővel rendelkező, néma tanácsos. Éveken keresztül képes teljesen szótlanul és aktivitás nélkül létezni.

Sejttanácsos
Genetikai mutáció révén törzskönyvezhető párttaggá alakult tanácsos. A párttagság élteti, egyedül nem képes fennmaradni.

Kaméleontanácsos
A sejttanácsos egy színesebb, alkalmazkodóbb és egyben erősebb mutációja. Párt nélkül maradva, képes bizonyos ideig életben maradni és pártot (gazdát) cserélni.

Vándortanácsos
Könnyedén összetéveszthető a kaméleontanácsossal, holott ez egy teljesen más, jóval fejlettebb alfaj. A vándortanácsos bizonyos idő után saját késztetésre vált pártot, szem előtt tartva a befogadó párt potenciális esélyeit.

Baráttanácsos
Baráti szálakon felkapaszkodó szociális lény.

Tenyésztanácsos
A tojásból való kikelés után, különleges fajtájú alkalmazkodóképessége folytán kiválasztott és genetikailag a feladatra programozott tanácsosfajta. Igen fegyelmezett, önállóságra szinte képtelen.

Bulltanácsos
Harci bevetéseken használt, túlnyomórészt nőnemű, agresszív alfaj. Többnyire az állkapcsa és hangképző szerve segítségével támad, de feljegyeztek néhány esetet, amikor a végtagjait is használja. Csak a gazdájának elfogadott politikus képes biztonságosan irányítani.

Aktívtanácsos
Kihaló félben lévő, álmodozó faj. Roppant különleges, hogy mennyire eltér a rokon-fajoktól. Az év folyamán igen aktív és produktív, míg kampányidőszakban visszahúzódó, félénk.

Póttanácsos
Teljesen jelentéktelen, listavégi alfaj. Igen ritkán, többnyire hibás szelekció folytán jut székhez.

Tanácsos
Igen ritka, nemes példány. Egyes példányok fejlett igazságérzettel és hivatástudattal, mások különleges üzleti képességgel társuló felelősségtudattal rendelkeznek. Adottságai folytán igen veszélyes a fajtársaira.