Udvarhely RT

Adjuk el az „udvarhelyi tőzsdén” köztereinket, parkjainkat, járdaszegélyeinket, az útszéli padokat és magára hagyott épületfrontokat. Adjuk el a fákat, a játszótereket és tönkrement kerítéseinket. Adjunk el utcákat és iskolákat.

Nehezen indul majd az „udvarhelyi tőzsde” és valószínű, előbb az alacsonyabb értékű részvények kelnek el, de valahol el kell kezdeni. Az újdonsült részvénytulajdonos, a város megbecsülése és köszönő szavai mellett megkapja és kifüggeszti az őt megillető réztáblát és cserébe felvállalja, hogy legjobb lehetőségei szerint viseli gondját a tulajdonába került jószágnak.

Ez a megoldás a világ több tízezer városkájában működik és ha valaki nem hinné, sétáljon csak egyet az Orbán Balázs nyughelyéhez vezető kopjafák alatt.

És mennyi pénzbe kerülne ez a városvezetésnek? Semmibe.

SZÜKSÉGES ANYAGI FORRÁSOK: 0 EUR
ELŐNYOK RÖVID TÁVON: megújulnának, megtisztulnának a város utcái
ELŐNYOK HOSSZÚ TÁVON: megtanulnánk jobban vigyázni a saját munkánk eredményére

MIT TEHETSZ TE?

Segíts elidítani az “udvarhelyi tőzsdét”

Írj egy hozzászólást (alább), arról amit te saját erődből illetve saját anyagi forrásait segítségével elvállalnál. Legyen az egy virágsarok, egy facsemete, egy sétatéri pad felújítása vagy egy apró játszótér.


HOGY MARADJ NÉVTELEN? (kattints ide)

Írj egy hozzászólást (alább) vagy egy e-mailt bárkiről, akiről úgy gondolod, hogy olyat tesz illetve tett a városért amiért megérdemelné az év polgára címet. Lehet az illető pap, tanár, orvos, köztisztviselő, munkás, művész, vállalkozó vagy politikus. Teljesen mindegy mi az amit tett, ha tettével a város érdekeit szolgálja(ta). Sokszor egy apróság is többet jelent mint egy eget verő szenzáció.

Küldd el a levelet a learns50story@photos.flickr.com címre.

A tárgy mezőbe írd: EVPOLGARA
A szövegbe írd le pontosan kit javasolsz és miért.
Ha van fotó, egyszerűen csatold az e-mailhez.