Szebben vállalkozni, szebben építkezni

Székelyudvarhely sokkal szebb és otthonosabb lenne, csupán azáltal, ha a város és a polgármesteri hivatal erre hivatott osztálya becsülettel végezné a dolgát és felelősséget érezne azért amivel megbízták. Talán meg is tennék, de nem kapnak ehhez támogatást a várostól. Nem anyagi támogatás kell, csupán igény a szépre.

Minden vállalkozó és minden személy, amikor építkezik vagy változtatásokat eszközöl az általa birtokolt illetve bérelt ingatlanon, erre engedélyt kell kérnie. Kár lenne abba a tévhitbe esni, hogy a jó vállalkozónak jó az ízlése, ez legtöbb esetben nem így van. A vállalkozót segíteni kell abban, hogy ne rombolja hanem gazdagítsa a városképet. Talán nem ártana egy pár ember akinek jó a szeme az ilyesmihez, de biztosan kerülne néhány erre alkalmas udvarhelyi, aki szívesen elvállalná a szemrevételezést. Csupán azáltal, hogy nem engednék a vállalkozók fantáziáját túlságosan kibontakozni, megmenthető és szebbé tehető lenne kisvárosunk.

Nem ejtenének olyan sebeket a városképen mint a vonatállomás utáni üzletsor és autópark vagy a zseniális templom-benzinkút kombináció. A Kossuth utcai üzletfrontokon sem dühöngene a műanyag-thermopan láz és sokkal menőbb lenne a Bordás fodrászat eredetiből feljavított homlokzata.

Egy picivel kevesebbet keresne a műanyag-ablakkészítő, de boldogabban zárná a napot a fát restauráló kisiparos. És a városnak nem kerülne semmibe.

SZÜKSÉGES ANYAGI FORRÁSOK: 0 EUR
ELŐNYOK RÖVID TÁVON: jobb lesz a közérzetünk
ELŐNYOK HOSSZÚ TÁVON: több lesz a turistánk

MIT TEHETSZ TE?

Segíts elismerni azokat akik szebbé teszik városunkat és elítélni azokat akik kárt okoznak.

Készíts egy fotót (akár a telefonoddal) bármiről ami tetszik és arról is ami nem.
Küldd el e-mailben a learns50story@photos.flickr.com címre.

A tárgy mezőbe írd: SZEP illetve RONDA
A szövegbe beírhatod a címet ahol az épület (kert, pad, kapu, ablak, stb.) található illetve a te véleményed is.
A képet egyszerűen csatold az e-mailhez.

Mobiltelefonról is küldhetsz, ha a telefonod képes e-mailt küldeni.


HOGY MARADJ NÉVTELEN? (kattints ide)